Bij bestellingen vanaf €50,00 berekenen wij geen verzendkosten.

De Green Dutch drinkflessen zijn eco vriendelijk, leuk, hip, stijlvol, trendy, superlicht en modieus. Vervang nu uw plastic fles en neem een roestvrijstalen drinkfles van GreenDutch. GreenDutch roestvrijstalen drinkflessen zijn ook erg leuk om cadeau te geven.

Waarom RVS en geen aluminium drinkfles:

Er zijn diverse redenen waarom een roestvrijstalen drinkfles een betere keuze is dan een aluminium drinkfles. Het simpele feit is dat aluminium flessen minder veilig en betrouwbaar zijn dan hun roestvrijstalen tegenhangers. Uit onderzoek blijkt dat ruw aluminium wordt gekoppeld aan Alzheimer. Hoewel de flessen- fabrikanten een beschermende binnenlaag aanbrengen, kan deze coating kwetsbaar zijn en mogelijk schilferen door (extreem) gebruik. Het is dan ook niet voor niets dat fabrikanten van aluminium flessen het afraden om de fles in de vaatwasser te stoppen. Maar wat als zo’n aluminium fles niet eens een standaard vaatwassercyclus kan doorstaan?

Waarom zou u het risico nemen om uw gezondheid in gevaar te brengen met een aluminium drinkfles, terwijl u kunt kiezen voor een veilige en duurzame roestvrijstalen drinkfles? Met een roestvrijstalen drinkfles hoeft u zich geen zorgen te maken over schadelijke stoffen of risico’s voor uw gezondheid. Daarnaast zijn onze drinkflessen praktisch, stijlvol en milieuvriendelijk. Bovendien zijn hoeft u het voor de prijs niet te laten en gaan ze jarenlang mee, waardoor u ze keer op keer kunt gebruiken. Kies daarom voor de veiligheid en duurzaamheid van een roestvrijstalen drinkfles en geniet van de voordelen van een betere keuze!

Waarom RVS en geen kunststof drinkfles:

Het is een feit dat plastic flessen schadelijk kunnen zijn voor ons milieu en onze gezondheid. Wist u bijvoorbeeld dat er elk jaar miljoenen tonnen plastic afval in onze oceanen terechtkomen? Het ergste is dat deze plastic afval zich uiteindelijk kan afbreken tot microplastics, kleine deeltjes die vrijwel overal in ons milieu te vinden zijn.

Dit is waar de voordelen van roestvrijstalen drinkflessen om de hoek komen kijken. In tegenstelling tot plastic flessen, zijn roestvrijstalen flessen herbruikbaar en gaan ze jarenlang mee. Dit betekent dat u minder afval produceert en daarmee ook minder bijdraagt aan de microplastic vervuiling.

Bovendien zijn roestvrijstalen drinkflessen vrij van BPA en andere schadelijke stoffen die in sommige plastic flessen kunnen zitten. Dit betekent dat u met een roestvrijstalen drinkfles een gezonder alternatief heeft voor plastic flessen, terwijl u ook nog eens bijdraagt aan een schonere omgeving.

Dus als u op zoek bent naar een duurzame en veilige oplossing voor uw dagelijkse hydratatie, kies dan voor een roestvrijstalen drinkfles. Onze RVS-flessen zijn niet alleen stijlvol en functioneel, maar bieden ook de gemoedsrust die u nodig heeft om uw steentje bij te dragen aan een gezondere planeet.

Heeft u flessen of doppen die Bisfenol A (BPA) bevatten?

Roestvrijstaal bevat van nature geen BPA. Voor de plastic doppen gebruiken we alleen BPA vrije Polypropyleen (PP) plastic. Onze flessen en doppen zijn dus allemaal 100% BPA vrij!

Hoe reinig ik mijn roestvrijstalen drinkfles?

Wij raden aan om de Green Dutch roestvrijstalen drinkfles niet in de vaatwasser te reinigen omdat de mogelijkheid bestaat dat de lak beschadigd raakt. Het voordeel van RVS flessen ten opzichte van plastic flessen is dat bacteriën en geurtjes niet in het staal kunnen trekken, daarom volstaat het om de fles met de hand en lauw water te wassen. Voor een grondige reiniging kunt u de fles spoelen met lauw water met een scheutje azijn.

Welke vloeistoffen kan ik in mijn roestvrijstalen drinkfles doen?

U kunt koude dranken, vruchtensappen, frisdrank, alcohol en zuivel in de fles doen. Onze flessen zijn ontworpen om niet te breken als gevolg van de zuren in citrus dranken en frisdranken. Gewoon vullen met de drank van uw keuze en er goed mee om gaan! We raden het af om de GreenDutch fles te vullen met prikwater, dit kan namelijk lekkage veroorzaken.

Kunnen er hete vloeistoffen in mijn drinkfles?

Nee! Wij adviseren geen hete vloeistoffen in de fles te doen. De Green-Dutch fles is gemaakt van enkelwandig roestvrij staal, in tegenstelling tot een thermosfles die  dubbelwandig is. Door de hete vloeistoffen zal de fles aan de buitenkant heet aanvoelen. Wel zou u er bijvoorbeeld een stof (zoals een sok) omheen kunnen doen zodat de GreenDutch fles als een kruik gaat fungeren. Lekker warm voor in de winter. Het gebruik van warme vloeistoffen is voor eigen risico.

Wat is roestvast staal?

Green-Dutch flessen zijn vervaardigd uit 304 kwaliteit roestvrij staal. Een andere benaming is 18 / 8 roestvrij staal. Het bevat een minimum van 18% chroom en 8% nikkel. 304 kwaliteit staal is zeer corrosiebestendig, inert, hygienisch en gemakkelijk te reinigen. Door haar veilige eigenschappen vind je 304 kwaliteit staal wereldwijd terug in de gehele voedingsindustrie.