Bij bestellingen vanaf €50,00 berekenen wij geen verzendkosten.

De Green Dutch drinkflessen zijn eco vriendelijk, leuk, hip, stijlvol, trendy, superlicht en modieus. Vervang nu uw plastic fles en neem een roestvrijstalen drinkfles van GreenDutch. GreenDutch roestvrijstalen drinkflessen zijn ook erg leuk om cadeau te geven.

Moet ik af van mijn aluminium drinkfles:

Het simpele feit is dat aluminium flessen in vergelijking met roestvrijstalen flessen om diverse redenen (zoals veiligheid en betrouwbaarheid) minder goed zijn. Ten eerste: ruw aluminium wordt in veel studies verbonden met Alzheimer. Aluminium flessen worden gecoat met een beschermende binnenlaag (voering aan de binnenzijde) De flessen- fabrikanten maken gebruik van een oven om de coating aan te brengen waardoor uw drank niet met aluminium in aanraking komt. Hoewel dit veilig lijkt, is het mogelijk dat de coating gaat schilferen door (extreem) gebruik. U zult dan ook zien dat de meeste fabrikanten van aluminium flessen het afraden om de fles in de vaatwasser te stoppen; blijkbaar is de coating dus zo kwetsbaar. Maar wat als zo’n aluminium fles geen standaard vaatwassercyclus kan doorstaan???

Tenslotte, indien ( meer wanneer) de coating afbreekt ( kijkt u eens naar de flesdraden waar u de dop indraait) loop je het risico te worden blootgesteld aan een materiaal dat is gekoppeld aan Alzheimer. De moraal van het verhaal: Is uw gezondheid het u waard om over de risico’s van aluminium flessen na te denken, en zijn aluminium flessen veiliger dan plastic flessen ??? Trek uw eigen conclusie, maar voor ons is dit de reden om met een veilige en duurzame roestvrijstalen drinkfles te komen.

 

Heeft u flessen of doppen die Bisfenol A (BPA) bevatten?

Roestvrij staal bevat van nature geen BPA, dat is één van de redenen voor het gebruik van de Green-Dutch flessen. Voor de plastic doppen gebruiken we alleen BPA vrije Polypropyleen (PP) plastic. Onze flessen en doppen zijn allemaal 100% BPA vrij!

Hoe reinig ik mijn roestvrijstalen drinkfles?

Wij raden aan om de Green Dutch roestvrijstalen drinkfles niet in de vaatwasser te reinigen omdat de mogelijkheid bestaat dat dan de lak beschadigd raakt. Het voordeel van RVS flessen ten opzichte van plastic flessen is dat bacteriën en geurtjes niet in het staal kunnen trekken, daarom volstaat het om de fles met de hand en lauw water te wassen. Voor een grondige reiniging kunt u de fles spoelen met lauw water met een scheutje azijn.

Hoe reinig ik mijn roestvrijstalen drinkflessen?

De roestvrij stalen flessen moeten met de hand worden gewassen met warm water en zeepsop. Voor een grondige reiniging elke week spoelen met azijn.

Welke vloeistoffen kan ik in mijn roestvrijstalen drinkfles doen?

U kunt koude dranken, vruchtensappen, frisdrank, alcohol en zuivel in de fles doen. Onze flessen zijn ontworpen om niet te breken als gevolg van de zuren in citrus dranken en frisdranken. Gewoon vullen met de drank van uw keuze en er goed mee om gaan!

Kunnen er hete vloeistoffen in mijn drinkfles?

Nee! Wij adviseren geen hete vloeistoffen in de fles te doen. De Green-Dutch fles is gemaakt van enkelwandig roestvrij staal, in tegenstelling tot een thermosfles die  dubbelwandig is. Door de hete vloeistoffen zal de fles aan de buitenkant heet aanvoelen. Het gebruik van warme vloeistoffen is voor eigen risico.

Wat is roestvast staal?

Green-Dutch flessen zijn vervaardigd uit 304 kwaliteit roestvrij staal. Een andere benaming is 18 / 8 roestvrij staal. Het bevat een minimum van 18% chroom en 8% nikkel. 304 kwaliteit staal is zeer corrosiebestendig, inert, hygienisch en gemakkelijk te reinigen. Door haar veilige eigenschappen vind je 304 kwaliteit staal wereldwijd terug in de gehele voedingsindustrie.